|
|
TrekBuddy www.trekbuddy.net Outdoor companion.
|
- bluetooth / serial / internal GPS, simulator
- offline raster maps (common grids and projections)
- smart GPX / raw NMEA logs
- waypoints and simple navigation
- ... and more
|
- MIDP and Symbian phones
- Blackberry
- Android
- Windows Mobile 5.x/6.x
- Windows Phone coming
|
|
Visit our wiki to see all features, guides and howtos.
Project tracker.
|
|
|
|
|
|
|
| View previous topic :: View next topic |
| Author |
Message |
PeetersCZ
|
Posted: Fri Jul 24, 2009 11:36 am Post subject: Theme EasyPan (320x240, 3 panels) [ENG / CZ] |
|
|
UPDATE 27.8.2009 - Corrected Macro for GeoGet (removed problem with "&" character) / Upravene makro pro GeoGet (odstranen problem se znakem "&")
Thanks to Billy06 ]
UPDATE 20.8.2009 - Added new CMS panel for Geocaching including macro for GeoGet program / Vytvoren novy panel pro Geocaching vcetne makra pro GeoGet
Hi Trekkies
[ENG]
-------
I have created my simple 2-panels CMS theme EasyPan. I used some fonts and backgrounds which were posted here in TB forum and adapted them. I tried to use SMURF 7-panels CMS theme but I had problems with memory, so I made optimized theme for my phone (Nokia 6234, s40-not clever phone). I have to say, that I don't like digi numbers so I used ARIAL font for bigger text and system fonts for the rest. I thing that those fonts are better readable. For night mode I used green color because I have green dashboard backlight in my car and it is comfortable for eyes
CMS Theme Description:
1. panel - BASIC
There are all important GPS information because I use it as a cyklocomputer.
The panel contains:
- Number of active satelites, signal strength of each satelite and info about fix.
- Current speed (Big font)
- Maximal speed and Average speed (in move)
- Traveled distance and time
- Distance to active WPT(=waypoint) and supposed time of arrival to active WPT
- Current altitude and altitude of active WPT
- WPT name and description
2. panel - CAR
This panel is used for car navigation
- Number of active satelites, signal strength of each satelite and info about fix
- Two windows for previous and next navigation symbol
- Name of active WPT and distance (bigger font)
- WPT description in 4 row
- Current speed and supposed time of arrival to active WPT
Plans:
I am working on the next version of this CMS where would be reset of all values after UP button pressing. Also I would like to improve CAR navigation - CANCELED because EasyPan is already optimized for my phone.
At the pictures you can see grey margins on top and bottom and not centered text. It comes from Java emulator, in phone it looks better
---- UPDATE: ----
I have created third CMS panel suitable for Geocaching. At first look at the pictures.
Panel contains:
- Number of active satelites, signal strength of each satelite and info about fix
- frame with Cache Type (Traditional Cache, Multicache, Reference Point, etc...)
- frame with distance to current Cache and Azimut
- name of the Cache or WPT
- Cache comment
- Cache altitude and current altitude
To get correct GPX format is necessary to have program GeoGet ( http://geoget.ararat.cz/doku.php/start ) which is offline database for cache management. It is in Czech but I think it is possible to use English as well. All caches have to be imported to that database, I use Cacheprinter ( http://cacheprinter.bubbles.sk ). Then choose caches which should be export and run macro GC2TrekBuddy_GPX_Generator.gge.pas (see attachment). After that you have GPX suitable for my CMS. Of course it is possible use normal GPX but it will not include all needed information.
Macro cut Comment to length 126 characters, becase TB does not support more. If Comment is longer then is cut short and copied to Short description accessible from TB menu.
I am ready for your comments )
[CZ]
------
Ahojte TrekBuddysté
vytvoril jsem sve jednoduche dvoupanelove CMS - EasyPan, pricemz jsem si dovolil pouzit a prizpusobit fonty a pozadi z temat zverejnenych na TB foru.
Ve svem telefonu (Nokia 6234, s40-bez operacniho systemu) jsem zkousel napr. tema SMURF 7-panels, ale nezvladal mi to telefon a stale jsem mel nedostatek pameti, a proto jsem se rozhodl upravit si vlastni CMS. Musim poznamenat, ze opravdu nemam rad digitalni cislice a tak jsem pouzil Arial font pro velke texty a standartni systemove fonty pro zbytek. Myslim si, ze jsou i lepe citelne, ale zalezi na cloveku
Barvu nocniho modu jsem zvolil zelenou, protoze mam v aute zelene podsvetleni palubky, tak aby to ladilo a bylo prijemnejsi na oci
Popis CMS tema:
1. panel - BASIC
Zde jsou vsechny potrebne GPS udaje, aby bylo mozno TB pouzit jako cyklocomputer a nejen to. Panel obsahuje:
- Pocet aktivnich satelitu, silu signalu kazdeho satelitu a info o fixu
- Aktualni rychlost (Velke pismo)
- Max. a prumerna rychlost (v pohybu)
- Ujeta vzdalenost a doba vyletu
- Vzdalenost od aktivniho WPT(=waypointu) a predpokladany cas prijezdu do bodu
- Soucasna nadmorska vyska a vyska aktivniho WPT
- WPT jmeno a popis na dvou radcich
2. panel - CAR
Tento panel je pouzit pro auto navigaci a obsahuje:
- Pocet aktivnich satelitu, silu signalu kazdeho satelitu a info o fixu
- Dve okna pro predchozi a nasledujici navigacni symbol
- jmeno aktivniho WPT a vzdalenost k nemu (vetsi font)
- WPT popis na 4 radcich
- Soucasna rychlost a predpokladany cas prijezdu do bodu
Pro tvorbu trasy pouzivat www.maps.google.com se skriptem GMapToGPX
(www.elsewhere.org/GMapToGPX/). Vygenerovany text vlozim do ConvWPT_v1.81 a po F5 ulozim do telefonu jako GPX. Pro zacatecnika prikladam i zminovany programek vcetne zvuku Eliska ve trech formatech (AMR, AWB, MP3), ktere se nahraji do telefonu do adresare TrekBuddy/Sounds. V ConvWPT_v1.81 lze v SETTINGS vybrat zvukovy format, ve kterem se budou prehravat navigacni povely.
Dalsi plany:
mam rozpracovanou dalsi verzi, ktera bude umoznovat po stisku tlacitka smazat hodnoty v Basic panelu (nic tezkeho, ale neni cas) a take vylepsi auto navigaci - ZRUSENO, protoze soucasny EasyPan se mi jevi jako optimalni.
Na obrazcich si muzete vsimnout sedych okraju nahore a dole a take nevystredeny text. To zpusobil Java emulator - na mobilu to vypada mnohem lepe
---- UPDATE: ----
Vytvoril jsem treti CMS panel, ktery je vhodny pro Geocaching. Nejdrive se podivejte na prilezene obrazky panelu.
Panel obsahuje:
- pocet aktivnich satelitu, silu signalu kazdeho satelitu a info o fixu
- ramecek s typem kese (Traditional Cache, Multicache, Reference Point, atd...)
- ramecek se vzdalenosti k aktivni kesi a azimut
- jmeno kese nebo waypointu
- komentare ke kesi
- Nadmorskou vysku kese a soucasnou
- (panel ma anglicke popisy, ale myslim, ze to nebude pro nemluvici vetsi problem)
Pro ziskani vhodneho GPX souboru je nutne mit program GeoGet ( http://geoget.ararat.cz/doku.php/start ), coz je offline databasovy program pro spravu kesi. Kese ale musi byt importovany do database - ja pouzivam program Skrysotlac ( http://cacheprinter.bubbles.sk ). Po importu je nutno spustit exportni makro GC2TrekBuddy_GPX_Generator.gge.pas (je v priloze), nacez dostanete optimalizovany GPX soubor. Samozrejme lze pouzit i standartni GPX soubor, ale zrejme se nebudou data zobrazovat spravne. Makro orizene zobrazovany komentar na 126 znaku (TB vice nepodporuje), ale pokud je text delsi, pak je zkopirovan do Short Description (Kratky popis), ktery je dostupny pres Menu TB.
Uvitam vase komentare (nejlepe dekovne...) )
| Description: |
| Geocaching panel in ENGLISH (New) |
|
| Filesize: |
69.9 KB |
| Viewed: |
13512 Time(s) |

|
| EasyPan CMS Theme in ENGLISH -pictures |
|
134.95 KB |
14846 Time(s) |

|
| EasyPan CMS Theme v CESTINE - obrazky |
|
51.51 KB |
14846 Time(s) |

|
| Macro for GeoGet - GPX export |
|
 Download |
| Filename: |
GC2TrekBuddy_GPX_Generator.gge.zip |
2.43 KB |
| Downloaded: |
264 Time(s) |
| EasyPan CMS Theme - 3 panels in ENGLISH |
|
 Download |
EasyPan-EN_v02.zip |
17.78 KB |
361 Time(s) |
| EasyPan CMS Theme - 3 panels in CZECH / 3 panely v CESTINE |
|
 Download |
EasyPan-CZ_v02.zip |
17.87 KB |
288 Time(s) |
| Sounds for CZECH car navigation / Hlas Elisky pro auto navigaci ve trech formatech (AMR, AWB, MP3) |
|
 Download |
SoundsCZ.zip |
513.47 KB |
207 Time(s) |
| ConvWPT_v1.81 for CZECH car navigation / pro CESKOU auto navigaci |
|
 Download |
ConvWPT_v1.81.zip |
150.31 KB |
176 Time(s) |
_________________ Nokia 6234 + Nokia LD-3W + TrekBuddy
Last edited by PeetersCZ on Thu Nov 18, 2010 6:47 am; edited 7 times in total |
|
| Back to top |
|
 |
Komik1000
|
Posted: Sat Jul 25, 2009 11:15 am Post subject: |
|
|
Skvělá práce! Nechtěl bys udělat třetí panel pro geocaching?
Základ můžeš použít z tohoto CMS : http://www.trekbuddy.net/forum/viewtopic.php?t=3286
Kdyby se ti tohle všechno podařilo skloubit, tak je to i pro mě uplně ideální. Maloval jsem ty navigační šipky a elišku jsem taky upravil pro TB já, takže díky za dotažení k pěknému výsledku.
_________________ Phone: SE T700, Gps: Nokia LD-3W, Soft: TrekBuddy, Locify, AmAze |
|
| Back to top |
|
 |
Komik1000
|
Posted: Tue Jul 28, 2009 9:26 pm Post subject: |
|
|
Dovolil jsem si udělat to témátko pro geocaching. Není to tak vyšperkované jako ostatní easypany, ale mě to takhle vyhovuje.
Upozorňuju, že je to závislé na exportním makru pro GeoGet2. Více informací zde: http://www.trekbuddy.net/forum/viewtopic.php?t=3286 a samozřejmě je potřeba mít nahraný fonty z EasyPan
|
11.61 KB |
14503 Time(s) |

|
|
 Download |
EasyPan-Cache.zip |
62.85 KB |
185 Time(s) |
_________________ Phone: SE T700, Gps: Nokia LD-3W, Soft: TrekBuddy, Locify, AmAze |
|
| Back to top |
|
 |
PeetersCZ
|
Posted: Wed Jul 29, 2009 6:04 am Post subject: |
|
|
| Komik1000 wrote: |
Dovolil jsem si udělat to témátko pro geocaching. Není to tak vyšperkované jako ostatní easypany, ale mě to takhle vyhovuje.
Upozorňuju, že je to závislé na exportním makru pro GeoGet2. Více informací zde: http://www.trekbuddy.net/forum/viewtopic.php?t=3286 a samozřejmě je potřeba mít nahraný fonty z EasyPan |
Nazdarek, musim rict, ze to vypada dobre - chvalim Az bude cas, tak bych to tve tema jen vizualne upravil a predelal ikony do cernobila. Neva? Protoze jinak nebude fungovat nocni rezim. Jeste bych se zeptal, z ceho jsi vygeneroval ty obrazky?
_________________ Nokia 6234 + Nokia LD-3W + TrekBuddy |
|
| Back to top |
|
 |
Komik1000
|
Posted: Wed Jul 29, 2009 10:58 am Post subject: |
|
|
Samozřejmě to uprav aby to vypadalo lépe. Nevěděl jsem jak jsi tam dostal to drobounké písmo, tak jsem tam nic nepsal. Místo rychlosti by to chtělo dát něco užitečnějšího, třeba výškový rozdíl nebo tak něco.
Jestli myslíš screenshoty tak to je z nokia emulátoru (jinak ale moc dobře nefunguje, nejdou mapy a špatně gpx).
|
| Back to top |
|
 |
Wyattt
|
Posted: Wed Jul 29, 2009 11:40 am Post subject: |
|
|
Bylo by možné toto CMS vytvořit pro rozlišení 176x220? Děkuji pěkně
_________________ Nádobíčko: K750i R1DB001, EVOLVE iTraXX |
|
| Back to top |
|
 |
PeetersCZ
|
Posted: Wed Jul 29, 2009 11:56 am Post subject: |
|
|
| Wyattt wrote: |
| Bylo by možné toto CMS vytvořit pro rozlišení 176x220? Děkuji pěkně |
No vytvořit by určitě šlo, ale bohužel já se tím zabývat nechci, protože to zabere celkem dost času. Ale stačí trocha trpělivosti a zvládneš to taktéž. Klidně ti pošlu softíky, které k tomu používám, avšak nečekej nějaké hodně sofistikované programy
|
| Back to top |
|
 |
PeetersCZ
|
Posted: Wed Jul 29, 2009 12:03 pm Post subject: |
|
|
Samozřejmě to uprav aby to vypadalo lépe. Nevěděl jsem jak jsi tam dostal to drobounké písmo, tak jsem tam nic nepsal. Místo rychlosti by to chtělo dát něco užitečnějšího, třeba výškový rozdíl nebo tak něco.
Jestli myslíš screenshoty tak to je z nokia emulátoru (jinak ale moc dobře nefunguje, nejdou mapy a špatně gpx). |
JJ, myslel jsem screenshooty. Ja to spouštím přes emulator
Java Micro Edition (Java ME) Platform ( http://java.sun.com/javame )
Chodí to fajn, ale je to trochu komplikovanější to nastavit, ale pak už jede v pohodě.
Malé písmo jsem dělal v Piantbrush (Malování) ve winXP, font Arial velikost 7 myslím. Je pravda, že rychlost zde není úplně vítaným údajem. Uvidíme. Ale teď se k tomu nedostanu, tak máš volné pole působnosti.
|
| Back to top |
|
 |
Komik1000
|
Posted: Thu Aug 20, 2009 1:41 pm Post subject: |
|
|
Ted je to dokonalý! To je přesně kompletní sada CMS která mi vyhovuje.
|
| Back to top |
|
 |
PeetersCZ
|
Posted: Thu Aug 20, 2009 2:08 pm Post subject: |
|
|
| Ted je to dokonalý! To je přesně kompletní sada CMS která mi vyhovuje. |
[CZ]
Díky, to rád slyším. Dělal jsem to přesně dle mých potřeb a je vidět, že podobné potřeby má i někdo jiný. )
[ENG]
Reply to Komik1000 who is satisfied with my CMS Nice to hear (read) that.
|
| Back to top |
|
 |
billy06
|
Posted: Thu Aug 27, 2009 12:18 am Post subject: |
|
|
i get error when loading gpx as '&' is not removed from name , adding
| Code: |
| GC.name := ReplaceString(GC.name, '&', '&'); |
after line 123 of the macro sorts this
very good cms
_________________ HTC Sensation, Nexus 7 3G, nokia 5800. web:www.thetrekbuddies.co.uk . Twitter:http://twitter.com/TheTrekbuddies |
|
| Back to top |
|
 |
PeetersCZ
|
Posted: Thu Aug 27, 2009 2:31 pm Post subject: |
|
|
| billy06 wrote: |
i get error when loading gpx as '&' is not removed from name , adding
| Code: |
| GC.name := ReplaceString(GC.name, '&', '&'); |
after line 123 of the macro sorts this
very good cms  |
You are absolutely right - there were problem with that character so I made several changes in Macro and now it should work fine. The character is now removed from all items so there should be no problem. If so please let me know.
P.S. Macro is in first post as an UPDATE.
|
| Back to top |
|
 |
billy06
|
Posted: Sat Aug 29, 2009 5:45 pm Post subject: |
|
|
@PeetersCZ macro for geoget to show clue in <cmt> and to support custom wpt sounds for each cache type . you will need to create .arm files for each type to put in sounds folder eg "T.amr" for traditional caches
|
 Download |
test.gge.rar |
2.36 KB |
37 Time(s) |
_________________ HTC Sensation, Nexus 7 3G, nokia 5800. web:www.thetrekbuddies.co.uk . Twitter:http://twitter.com/TheTrekbuddies |
|
| Back to top |
|
 |
PeetersCZ
|
Posted: Sun Aug 30, 2009 8:09 am Post subject: |
|
|
| billy06 wrote: |
| @PeetersCZ macro for geoget to show clue in <cmt> and to support custom wpt sounds for each cache type . you will need to create .arm files for each type to put in sounds folder eg "T.amr" for traditional caches |
Billy, I don't understand what is it good for to play sound for each cache type. Because cache type is shown in CMS on the Top so why to play sound?
|
| Back to top |
|
 |
billy06
|
Posted: Sun Aug 30, 2009 8:21 pm Post subject: |
|
|
just because one can really and is sometimes handy if phone is on bike and on map screen
|
| Back to top |
|
 |
|
|
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum You cannot attach files in this forum You cannot download files in this forum
|