| View previous topic :: View next topic |
| Author |
Message |
Trpaslik
|
Posted: Fri Feb 22, 2008 8:47 pm Post subject: Ako vyrobit TMI súbory pre hotové mapy TAR? |
|
|
Daju sa pre hotove mapy TAR, vyrobene rucne (skenovane, kalibrovane v OZI, postrihane TB Cutterom a zabalene do TARu) nejako jednoducho vytvorit TMI subory, podobne ako vytvara "googleak"? Ak ano, porosil by som navod, ako a cim ich urobit a kam subor TMI dat, aby sa mapa nacitala rychlejsie (ci do vnutra TAR archivu, alebo len do adresara s mapami).
Inac diik kruchovi sa najlepsiu Java aplikaciu, aku poznam... |
|
| Back to top |
|
 |
kruch Site Admin
|
Posted: Sat Feb 23, 2008 8:10 pm Post subject: |
|
|
Z prikazovy radky programem tar.exe, pr.
| Code: |
| tar -R -tf moje_mapa.tar > moje_mapa.tmi |
|
|
| Back to top |
|
 |
Trpaslik
|
Posted: Sun Feb 24, 2008 11:43 am Post subject: |
|
|
| Uz to ide, dik |
|
| Back to top |
|
 |
orgoj
|
Posted: Thu Dec 25, 2008 11:47 pm Post subject: |
|
|
Vytvoreni tmi pro cely strom na Linuxu:
| find . -name '*.tar' -exec sh -c "tar -tRf {} > \`dirname {}\`/\`basename {} .tar\`.tmi" \; |
|
|
| Back to top |
|
 |
Šumil
|
Posted: Thu Jan 15, 2009 10:10 am Post subject: |
|
|
Zdravím trekbuddy nadšencov a samozrejme krucha, ktorému ďakujem za super program, ktorý sa udomácnil v mojom mobile.Fórum som doteraz pasívne sledoval asi rok tak si hovorím, opýtam sa kmeňových, keďže ma zaujal príspevok o tvorbe tmi súborov.Mohli by ste mi prosím poradiť, kedže som laik čo sa týka príkazových riadkov, ako vytvorím hromadne tmi súbory pre celú stromovú štruktúru atlasovej mapy.
C:\Moje dokumenty\Záloha\Zálohy\Mapy\SK_ATLASOVÁ MAPA\TAR\Default\001\ súbor 001.tar
C:\Moje dokumenty\Záloha\Zálohy\Mapy\SK_ATLASOVÁ MAPA\TAR\Default\002\ súbor 002.tar
.
.
C:\Moje dokumenty\Záloha\Zálohy\Mapy\SK_ATLASOVÁ MAPA\TAR\Default\300\ súbor 300.tar
Orgoj to tu síce riešil, ale pre Linux a ja dosť dobre neviem čo zadať v príkazovom riadku do premenných.Vopred Ďakujem |
|
| Back to top |
|
 |
Bucky Kid
Joined: 09 Nov 2008 Posts: 109 Location: N 49°11'40" E 16°36'26"
|
Posted: Thu Jan 15, 2009 2:18 pm Post subject: |
|
|
Mě to šlo přes příkaz 'for'
| for /r %i in (*.tar) do tar --force-local -Rtf "%i" > "%~di%~pi%~ni.tmi" |
|
|
| Back to top |
|
 |
Šumil
|
Posted: Fri Jan 16, 2009 6:40 am Post subject: |
|
|
| Bucky Kid wrote: |
|
Díky moc, už to "fachčenko", moc si pomohol.  |
|
| Back to top |
|
 |
Šumil
|
Posted: Sat Jan 17, 2009 5:40 pm Post subject: |
|
|
Prosím ešte o jednu nápovedu. Pri vytváraní tmi súborov zo stromovej štruktúry máp vytvorených a zatarovaných pomocou TBMapper mi síce vytvorí tmi súbor avšak ten neobsahuje odkaz na jednotlivé rezy máp ale len zápis:
block 123: ** Block of NULs **.Keď však jednotlivé tarové súbory extrahujem a znovu skomprimujem do tar a použijem znovu príkaz:
for /r %i in (*.tar) do tar --force-local -Rtf "%i" > "%~di%~pi%~ni.tmi"
vytvorí sa korektný tmi súbor už aj s odkazmi na jednotlivé rezy máp.Môže mi niekto poradiť ako dosiahnuť aby som nemusel celý ten atlas nanovo extrahovať a komprimovať? Moc ďakujem za prípadnú odpoveď. |
|
| Back to top |
|
 |
radegast
|
Posted: Tue Apr 14, 2009 6:52 am Post subject: |
|
|
| Bucky Kid wrote: |
|
Prosím o radu. *.tmi soubory jsem vždycky vytvářel tak, že v Total Commanderu jsem měl otevřen adresář s nějakým atlasem a do příkazové řádky jsem vložil výše uvedený příkaz.
Po chvilce šrocení jsem měl pěkně v celé adresářové struktuře atlasu vytvořené *.tmi soubory.
To všecko mi fungovalo tak nějak automaticky.
Jenže jsem musel přeinstalovat XP-čka a teď stejným postupem se mi *.tmi soubory sice vytvoří, ale jsou prázdné.
Nevíte někdo jak docílit předchozích výsledků?
Předem děkuji. |
|
| Back to top |
|
 |
MrKev
|
Posted: Tue Apr 14, 2009 10:31 am Post subject: |
|
|
pravděpodobně nemáš tar.exe v systémovém adresáři nebo v tom, ze kterého to spouštíš _________________ Ti, co nedokáží psát programy, k nim píšou nápovědu. |
|
| Back to top |
|
 |
Šumil
|
Posted: Tue Apr 14, 2009 10:45 am Post subject: |
|
|
| Skús vytvoriť tmi súbor ale len pre jednotlivý tar súbor zadaním tar -R -tf moje_mapa.tar > moje_mapa.tmi (kde moje_mapy je premenná) a uvidíš čo Ti to vypľuje.Ak nie problém bude asi v komprimácii jednotlivých tar súborov.Skús potom tar súbor extrahovať a skomprimovať a zopakovať postup.Napíš ako si dopadol. |
|
| Back to top |
|
 |
radegast
|
Posted: Tue Apr 14, 2009 6:44 pm Post subject: |
|
|
Chlapi dík za rychlou odpověď. Mám podezření, že mám divnej ten tar.exe.
Můžu Vás poprosit abyste tu někdo upnul ten Váš, ať vyloučíme možnou chybu?
Dík
EDIT: když to spustím tak to proletí a *.tmi jsou prázdné.
Když to zapauzuju tak tam píše mj.:
Tar: bad option ´--force-local´ |
|
| Back to top |
|
 |
michal7
|
Posted: Tue Apr 14, 2009 7:40 pm Post subject: |
|
|
| Někde na fóru jsem četl, že pro úspěšné vytvoření .tmi souboru musí být na prvním místě v zatarovaném souboru .map. Mám také zkušenost, že pro .tar výstup z TBMapper se vytvoří .tmi soubor prakticky prázdný. Pokud jsem z archivu ručně vymazal a znovu přidal vše kromě .map souboru, tentýž příkaz vytvořil .tmi soubor správně. Pak je ale jednodušší netarovaný výstup z TBMapperu a kompresi s .tmi udělat dávkovým souborem, který funguje OK. |
|
| Back to top |
|
 |
Šumil
|
Posted: Tue Apr 14, 2009 7:57 pm Post subject: |
|
|
| michal7 wrote: |
| Někde na fóru jsem četl, že pro úspěšné vytvoření .tmi souboru musí být na prvním místě v zatarovaném souboru .map. Mám také zkušenost, že pro .tar výstup z TBMapper se vytvoří .tmi soubor prakticky prázdný. Pokud jsem z archivu ručně vymazal a znovu přidal vše kromě .map souboru, tentýž příkaz vytvořil .tmi soubor správně. Pak je ale jednodušší netarovaný výstup z TBMapperu a kompresi s .tmi udělat dávkovým souborem, který funguje OK. |
A ako vytváraš ten dávkový súbor? Môžeš napísať cez aký program to robíš?Dík. |
|
| Back to top |
|
 |
michal7
|
|
| Back to top |
|
 |
|