Bílý vrch
icon TrekBuddy
www.trekbuddy.net
Outdoor companion.
  • internal / bluetooth / simulator GPS
  • offline raster maps
  • smart GPX / raw NMEA logs
  • waypoints and simple navigation
  • custom views
  • MIDP and Symbian phones
  • Blackberry
  • Android
Visit wiki to see all features, guides and howtos. Project tracker.

Partners:    (Polish/Polski)(Polski) Compass mapy      (Polish/Polski)(Polski) Galileos mapy      (Polish/Polski)(Polski) CartoMedia      (Czech/Èesky)(Èesky) Eaglesoft trasy      (Polish/Polski)(Polski) ExpressMap     

 FAQFAQ   SearchSearch   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 
0.9.5
Goto page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Next
 
Post new topic   Reply to topic    TrekBuddy Forum Index -> Recycle Bin
View previous topic :: View next topic  
Author Message
green



Joined: 02 Nov 2006
Posts: 44

PostPosted: Tue Feb 13, 2007 7:10 pm    Post subject: Reply with quote

ne ja nemyslel pres mapu, to bych ani nechtel. ja potrebuju velkou sipku kterou uvidim hned kdyz se kouknu na mobil a at tam jsou velke cisla vzdalensoti a no mohlo by tam byt i datum a cas:-D. Slo by to soupnout do nove verze???? a to co jste psali vy je co h...C...
Back to top
View user's profile Send private message
x2fer



Joined: 31 Jan 2007
Posts: 1662
Location: Madrid, Spain

PostPosted: Tue Feb 13, 2007 10:31 pm    Post subject: Reply with quote

I am not sure if it has been commented yet…

“Altitude” shows between 3 and 5 decimal numbers, moving the text of "speed". 3 fixed decimal numbers are sufficient... or single one, there is no space for everything in SE K750i.

_________________
Sony Xperia M4 Aqua || N500 || C5-03 + BT-Q810 + TrekBuddy 1.33 (Español)
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Lakva



Joined: 09 Jan 2007
Posts: 212
Location: N 50,2380 E 12,8760

PostPosted: Tue Feb 13, 2007 10:45 pm    Post subject: Reply with quote

green wrote:
a to co jste psali vy je co h...C...

HPS - Horizontal Position Screen nebo High Precision Screen, nejsem si jist. Obvykle nemapová obrazovka indikující tvůj směr a poslední pozice v určitých intervalech, a případně pozici waypointu. Je to dobré na GeoCaching. V TB se tam dostaneš stisknutím #

CMS - Computer nebo Cocpit Mode Screen. Nemapová obrazovka se základními údaji o pohybu. Obvykle ukazuje směr a rychlost, a pak ještě třeba výšku, vzdálenost a odhadovaný čas k WPT, průměrnou rychlost, ujetou vzdálenost, nárůst/pokles výšky, souřadnice, přesnost, počet satelitů... ty podružné údaje hodně záleží na tom, k čemu konkrétně je daná aplikace určena... V TB zatím není.

x2fer wrote:
“Altitude” shows between 3 and 5 decimal numbers, moving the text of "speed"...

Yes, this have been observed and reported already, together with serious measure deviation on my Nokia 5500. But thanks for notification Smile

_________________
The best thing a man can do for themselves is to help to the others.
-I know it sounds strange... but you may try it Smile
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
green



Joined: 02 Nov 2006
Posts: 44

PostPosted: Wed Feb 14, 2007 7:36 am    Post subject: Reply with quote

Diky ze vysvětleni.

CMS - Computer nebo Cocpit Mode Screen. Nemapová obrazovka se základními údaji o pohybu. Obvykle ukazuje směr a rychlost, a pak ještě třeba výšku, vzdálenost a odhadovaný čas k WPT, průměrnou rychlost, ujetou vzdálenost, nárůst/pokles výšky, souřadnice, přesnost, počet satelitů... ty podružné údaje hodně záleží na tom, k čemu konkrétně je daná aplikace určena... V TB zatím není.

ty počty satelitu by nebyly špatne ( u mi to vubec ten modul?? co z neho všechno leze nebo spiš jak bych to mohl zjistit co se da z neho vytahnout)

vzdalenost, ...a ten zbytek to by nebylo špatne kdyby to aplikace umela:) kdo vi třeba se dočkáme:-D...
Back to top
View user's profile Send private message
Lakva



Joined: 09 Jan 2007
Posts: 212
Location: N 50,2380 E 12,8760

PostPosted: Wed Feb 14, 2007 8:26 am    Post subject: Reply with quote

green wrote:
ty počty satelitu by nebyly špatne ( u mi to vubec ten modul?? co z neho všechno leze nebo spiš jak bych to mohl zjistit co se da z neho vytahnout)

Upřímně: Počet satelitů je ti k ničemu Wink
Můžeš podle toho odhadnout přesnost, ale tu Ti GPS hlásí taky. A to už je užitečnější údaj...
Stejně se ale dá získat i síla signálů z jednotlivých družic a dokonce (to ale nevím jestli to počítá už GPS modul, nebo až aplikace) i jejich pozice podle almanachu (to je přesný popis pozic všech satelitů pro následujících několik hodin. GPS modul pak měří čas, za jaký k němu dorazí signál z jednotlivých družic a podle těchhle dvou údajů určí svojí vlastní polohu.)

Vytáhnout se z toho dá spousta věcí. GPS moduly obvykle posílají tzv. NMEA posloupnost - řetěz údajů, oddělených čárkou. Zkus si o tom něco vygooglit, najdeš asi dost zdrojů i v češtině.

Jenže co se dá vytáhnout je pro Tebe podstatné pokud chceš vyvíjet vlastní aplikaci.
Pokud chceš použít TB, musíš se spokojit s tím, co Ti vytáhne Kruch... Wink
A v tomhle směru bych na něj moc netlačil... Ona totiž neni sranda vyvíjet aplikaci v nějakém směru, do toho řešit spoustu potíží s kompatibilitu (je obdivuhodné, jak bravurně už tyhle dvě věci Kruch zvládá) a ještě navíc vysvětlovat na fóru proč tohle nebo tamto musí počkat, případně že to vůbec nejde.
TB je Kruchova aplikace a svým způsobem můžeme bejt rádi, že se o ní s námi podělí...
Samozřejmě je dobře napsat o potížích nebo nových nápadech na funkce, ale rétorika typu "Hele a jaktože tam neni tohle, to je pěkně blbý, dyť to maj všechny pořádný navigace" nebo "A to mám jako čekat další měsíc na 0.9.6???" mi přijde opravdu trochu pochybená. Tím nechci říct, že bys takhle mluvil Ty Smile , nicméně tyto oba názory jsem tady už viděl, i když v angličtině... To se mi pak votvírá kudla v kapse...
Když Kruch už opravdu nebude vědět co tam tvořit dál, tak se nás tady asi zeptá... ale jinak bych opravdu příliš netlačil Smile

_________________
The best thing a man can do for themselves is to help to the others.
-I know it sounds strange... but you may try it Smile
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
green



Joined: 02 Nov 2006
Posts: 44

PostPosted: Wed Feb 14, 2007 8:34 am    Post subject: Reply with quote

jj ja se jenom ptal jestli to neni nejak omezene co z toho muže vylezt. No bylo by to dobry kdyby tam toho bylo co nejvice:-D. Tlačit na nikoho nechci jsem rad že aspon neco je. A diky za to:)
Back to top
View user's profile Send private message
kruch
Site Admin


Joined: 02 Jul 2006
Posts: 5664

PostPosted: Wed Feb 14, 2007 3:15 pm    Post subject: Reply with quote



V pohode Smile

Na zakladni mapovy obrazovce se ukazuje pocet satelitu, coz me prijde je spis na paradu, stejne tak jako silu signalu a poloha satelitu - i kdyz to vypada šéfovsky Smile ; nejzajimavejsi je podle me hdop (jeho prumer za posledni N mereni se ukazuje na HPS... nebo se tam uz vlastne mozna ukazuje presnost v metrech), kterej skutecne vypovida o presnosti pozice..
Back to top
View user's profile Send private message
Lakva



Joined: 09 Jan 2007
Posts: 212
Location: N 50,2380 E 12,8760

PostPosted: Wed Feb 14, 2007 3:19 pm    Post subject: Reply with quote

Aha!!! Ty tu přesnost průměruješ!!! To by odpovídalo Smile
Ale... proč vlastně? U přesnosti by kolísání nemělo vadit, ne? Prostě reálně kolísá...

_________________
The best thing a man can do for themselves is to help to the others.
-I know it sounds strange... but you may try it Smile
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
kruch
Site Admin


Joined: 02 Jul 2006
Posts: 5664

PostPosted: Wed Feb 14, 2007 3:43 pm    Post subject: Reply with quote

No more posts in Czech here Twisted Evil
Back to top
View user's profile Send private message
Lakva



Joined: 09 Jan 2007
Posts: 212
Location: N 50,2380 E 12,8760

PostPosted: Wed Feb 14, 2007 3:48 pm    Post subject: Reply with quote

Ooops Smile
If I was in your ., I would punished myself by strict order to translate it all...
But is't my good luck, that you aren't a teacher too Wink

_________________
The best thing a man can do for themselves is to help to the others.
-I know it sounds strange... but you may try it Smile
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Ranger



Joined: 12 Dec 2006
Posts: 6030

PostPosted: Fri Feb 16, 2007 12:41 pm    Post subject: Reply with quote

Support for switching scanned maps in atlas.

In TB 095c switching maps in atlas take place when current position is off map totally.
But scanned maps have borders mostly, so switching is late now.
In older TB versions map was switched earlier (out of working map area, got from corners calibration).
Can we have it back ?
Back to top
View user's profile Send private message
green



Joined: 02 Nov 2006
Posts: 44

PostPosted: Sat Feb 17, 2007 9:35 am    Post subject: Reply with quote

ahoj včera s emi stalo že asi po 2 hdinách provozu se mi zničeho nic aplikace sekla, no nevim co se stalo ale aplikace bežela ale neukazoval se čas ani rychlost a souřadnice se nemeliny. tak jsem to zapl znova a zase asi po 2 hodinách se to seklo. Jsem první?? komu se to stalo?
Back to top
View user's profile Send private message
guest



Joined: 08 Oct 2006
Posts: 4957

PostPosted: Sat Feb 17, 2007 10:48 am    Post subject: Reply with quote

Hello
I have a problem while installing this application ver 0.9.5c on my SXG75.
I'm installing this by Java Midlet Installer, phone is reseting and there is no application there!
I've tried with previous version and it was OK.
Whats the problem?
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Pepa



Joined: 10 Dec 2006
Posts: 40

PostPosted: Sat Feb 17, 2007 12:55 pm    Post subject: Reply with quote

Hi, make in program JADGEN new jad-file.
when you're goint to install by JMI second time TB, it will be OK.
Sorry for my English, I'm starting learning only 6 weeks ago.

PS: Jestli jsem napsal Kruchu blbost tak se omlouvám, ale mohlo by to tak bejt. Takže pokud je to zcesty, lepší to smazat...
Back to top
View user's profile Send private message
guest



Joined: 08 Oct 2006
Posts: 4957

PostPosted: Sun Feb 25, 2007 10:11 am    Post subject: BikeGps mobile Reply with quote

Hi,

nows anybody why its impossible to start Bikegps mobile on SXG75.
Sorry, I know thats not really correct to the topic but I know on this site we have very clever people and I hope that somebody can help me.
I dont why its possible that trekbuddy and other programs are running on the
SXG75 but not BikeGps mobile. But it runns also on M81, S68, S75, SL75, C81, CX75, M75, S65, SK65, SP65, C75, CF75, CX70, M65, ME75, SL65.
I have wrote the company for the problem but they said "Its impossible because SIEMENS had not announcement the data of the GPS reciever".
I dont know what i have to do..
I use trekbuddy and try to use BikeGps mobile and it would be very beautiful if somebody can help me that i can use it.
Sorry for my bad english but i hope you can understand it.
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    TrekBuddy Forum Index -> Recycle Bin All times are GMT
Goto page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Next
Page 6 of 8

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You cannot download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group