icon TrekBuddy
www.trekbuddy.net
Outdoor companion.
  • bluetooth / serial / internal GPS, simulator
  • offline raster maps (common grids and projections)
  • smart GPX / raw NMEA logs
  • waypoints and simple navigation
  • ... and more
  • MIDP and Symbian phones
  • Blackberry
  • Android
  • Windows Mobile 5.x/6.x
  • Windows Phone coming
Visit our wiki to see all features, guides and howtos. Project tracker.

Partners:    (Polish/Polski)(Polski) Compass mapy      (Polish/Polski)(Polski) Galileos mapy      (Polish/Polski)(Polski) CartoMedia      (Czech/Česky)(Česky) Eaglesoft trasy      (Polish/Polski)(Polski) ExpressMap     

FAQFAQ   SearchSearch   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 
Problem CMS

Post new topic   Reply to topic    TrekBuddy Forum Index -> Themes
View previous topic :: View next topic  
Author Message
ManyP

PostPosted: Sun Aug 31, 2008 7:06 am    Post subject: Problem CMS Reply with quote

Prosim o pomoc CMS se mi v Treku zobrazuje spravne ale pokud chci naigovat dle wpts tak pri nacitani pomoci tlacitka 1 pak vyberu sluzku waypoints pak prislusny soubor (vybrat) tak se mi nactou vsechny jeho casti a pak vyberu jednu trab tu prni a dam RouteAlong tak se mi v CMS zobrazi jen tento jeden bod a nechce mi to navigovat i dle ostatnich dalsich bodu ktere tato trasa obsahuje.

Prosim tedy o radu jak spravne nastavit TrekBuddy a jak spravne nacist trasu dle wpts aby CMS sam preskakoval z waypointu na waypoint a tim padem mi fungovala navigace.

dekuji moc predem
Back to top
View user's profile Send private message
lenek

PostPosted: Sun Aug 31, 2008 7:59 am    Post subject: Re: Problem CMS Reply with quote

Pri zadani volby RouteAlong nebo RouteBack aplikace naviguje vzdy pouze k bodu, ktery zadas jako aktivni. Po dosazeni tohoto bodu aplikace přepne automaticky aktivni bod na nasledny. Takhle to pokracuje az k poslednimu bodu naplanovane cesty. Pokud by jsi nejaky bod minul, musis delsim podrzenim klavesy 1 znovu nacist seznam bodu cesty a nastavit jako aktivni nasledny bod cesty. V CMS se ti bude vzdy pouze zobrazovat navigace k jednomu aktivnimu bodu.
Back to top
ManyP

PostPosted: Sun Aug 31, 2008 4:55 pm    Post subject: Reply with quote

dekuji za info ale jeste mi ide o to jaky rozptyl ma ten waypoint pac co kdyz to minu treba o 2metry pac silnice a krizovatka je siroka a mapy nejsou vzdy presne dle silnic takze i gps trasa nemusi byt presna ne??? a odcita aspon vzdalenost k dalsimu bodu (k aktivnimu) ???
Back to top
Michal.K

PostPosted: Sun Aug 31, 2008 5:39 pm    Post subject: Reply with quote

Já jen doplním tvoji otázku...
1. Má s tím něco společného funkce Přiblížení k bodu?
Nebo ta má jen vliv na to, že kdy oznámí bod?

(P.S. já jsem s tím trochu experimentoval a zkoušel jsem nastavit hodnotu na -10m a body mi taky nepřepínalo, ale nejsem jsi jistý, zda to bylo jen tím, tak to nechci uvádět jako fakt)

2. A jakou vzdálenost přiblížení bodu máte ozkoušenou a používáte?
(já mám momentálně 10m a s bodama problém nemám).

lenek

PostPosted: Sun Aug 31, 2008 6:41 pm    Post subject: Reply with quote

V aplikaci lze nastavit vzdálenost do bodu, kdy ma byt tento bod bran jako dosaženy. Je to v nastavení - volba navigace a Přiblížení k bodu (Wpt Proximity). Osobne pouzivam pri chuzi 30m, pri jizde na kole 50m a pri jizde autem 100m. Je to ale na kazdem uzivateli, co mu bude vyhovovat.
Back to top
guest

PostPosted: Mon Sep 01, 2008 5:24 pm    Post subject: Re: Problem Reply with quote

Zdravim jsem tu jako host ale mám problém.Zadám waypoint ale porad mi v pravým rohu svítí cervený puntik co s tím?mám SE k750i tak kdyby mi nekdo mohl pomoci please byl bych moc vdecný:)
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Danny_S

PostPosted: Mon Sep 01, 2008 5:58 pm    Post subject: Reply with quote

guest> ... a máš zapnutou GPS-ku a v TB aktivovanou funkci Spojení s GPS? ... nebo tak nějak?
To by mohlo být problém, proč Ti to svítí červeně.
Back to top
lenek

PostPosted: Mon Sep 01, 2008 6:08 pm    Post subject: Re: Problem Reply with quote

guest wrote:
Zdravim jsem tu jako host ale mám problém.Zadám waypoint ale porad mi v pravým rohu svítí cervený puntik co s tím?mám SE k750i tak kdyby mi nekdo mohl pomoci please byl bych moc vdecnýSmile

Ten puntik je tzv. status. V pripade, ze je cerveny, není aplikace pripojena k GPS. Modry puntik je pripojovani pres bluetooth, oranzovy puntik znamena, ze aplikace se spojila s GPS a vyhledava satelity. No a konecne zelena tecka znamena, ze jsou nacteny udaje ze satelitu a aplikace jiz ukazuje aktualni polohu. Samozrejme musis mit k SE K750i pripojen externi GPS modul.
Back to top
guest

PostPosted: Tue Sep 02, 2008 7:51 am    Post subject: Re: Problem Reply with quote

díky moc
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
ManyP

PostPosted: Fri Sep 05, 2008 8:21 pm    Post subject: Reply with quote

dobra tak sem i nastavil priblizeni k bodu na jizdu autem na 200metu a zitra to zkusim. Pls ale prepinaji se vam nekomu automaticky ty body z jednoho na nasledujici? proste automaticky??? a mluvi to na vas????
Back to top
lenek

PostPosted: Sat Sep 06, 2008 4:11 am    Post subject: Reply with quote

ManyP wrote:
dobra tak sem i nastavil priblizeni k bodu na jizdu autem na 200metu a zitra to zkusim. Pls ale prepinaji se vam nekomu automaticky ty body z jednoho na nasledujici? proste automaticky??? a mluvi to na vas????

Body se prepinaji pri volbe navigovat podel nebo zpet naprosto bez problemu. Hlasova navigace funguje pouze s upravenym souborem .gpx v programu ConvWPT.
Back to top
Post new topic   Reply to topic    TrekBuddy Forum Index -> Themes All times are GMT
Page 1 of 1

Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You cannot download files in this forum