| View previous topic :: View next topic |
| Author |
Message |
ManyP
|
Posted: Sun Aug 31, 2008 7:06 am Post subject: Problem CMS |
|
|
Prosim o pomoc CMS se mi v Treku zobrazuje spravne ale pokud chci naigovat dle wpts tak pri nacitani pomoci tlacitka 1 pak vyberu sluzku waypoints pak prislusny soubor (vybrat) tak se mi nactou vsechny jeho casti a pak vyberu jednu trab tu prni a dam RouteAlong tak se mi v CMS zobrazi jen tento jeden bod a nechce mi to navigovat i dle ostatnich dalsich bodu ktere tato trasa obsahuje.
Prosim tedy o radu jak spravne nastavit TrekBuddy a jak spravne nacist trasu dle wpts aby CMS sam preskakoval z waypointu na waypoint a tim padem mi fungovala navigace.
dekuji moc predem |
|
| Back to top |
|
 |
lenek
Joined: 22 Jun 2007 Posts: 341 Location: Olomouc, Czech Republik
|
Posted: Sun Aug 31, 2008 7:59 am Post subject: Re: Problem CMS |
|
|
| Pri zadani volby RouteAlong nebo RouteBack aplikace naviguje vzdy pouze k bodu, ktery zadas jako aktivni. Po dosazeni tohoto bodu aplikace přepne automaticky aktivni bod na nasledny. Takhle to pokracuje az k poslednimu bodu naplanovane cesty. Pokud by jsi nejaky bod minul, musis delsim podrzenim klavesy 1 znovu nacist seznam bodu cesty a nastavit jako aktivni nasledny bod cesty. V CMS se ti bude vzdy pouze zobrazovat navigace k jednomu aktivnimu bodu. |
|
| Back to top |
|
 |
ManyP
|
Posted: Sun Aug 31, 2008 4:55 pm Post subject: |
|
|
| dekuji za info ale jeste mi ide o to jaky rozptyl ma ten waypoint pac co kdyz to minu treba o 2metry pac silnice a krizovatka je siroka a mapy nejsou vzdy presne dle silnic takze i gps trasa nemusi byt presna ne??? a odcita aspon vzdalenost k dalsimu bodu (k aktivnimu) ??? |
|
| Back to top |
|
 |
Michal.K
Joined: 25 Apr 2008 Posts: 319 Location: Czech / Slovak republic
|
Posted: Sun Aug 31, 2008 5:39 pm Post subject: |
|
|
Já jen doplním tvoji otázku...
1. Má s tím něco společného funkce Přiblížení k bodu?
Nebo ta má jen vliv na to, že kdy oznámí bod?
(P.S. já jsem s tím trochu experimentoval a zkoušel jsem nastavit hodnotu na -10m a body mi taky nepřepínalo, ale nejsem jsi jistý, zda to bylo jen tím, tak to nechci uvádět jako fakt)
2. A jakou vzdálenost přiblížení bodu máte ozkoušenou a používáte?
(já mám momentálně 10m a s bodama problém nemám). _________________ HTC Sensation XE a obcas SE K850i + Evolve GoTraxx |
|
| Back to top |
|
 |
lenek
|
Posted: Sun Aug 31, 2008 6:41 pm Post subject: |
|
|
| V aplikaci lze nastavit vzdálenost do bodu, kdy ma byt tento bod bran jako dosaženy. Je to v nastavení - volba navigace a Přiblížení k bodu (Wpt Proximity). Osobne pouzivam pri chuzi 30m, pri jizde na kole 50m a pri jizde autem 100m. Je to ale na kazdem uzivateli, co mu bude vyhovovat. |
|
| Back to top |
|
 |
guest
|
Posted: Mon Sep 01, 2008 5:24 pm Post subject: Re: Problem |
|
|
| Zdravim jsem tu jako host ale mám problém.Zadám waypoint ale porad mi v pravým rohu svítí cervený puntik co s tím?mám SE k750i tak kdyby mi nekdo mohl pomoci please byl bych moc vdecný:) |
|
| Back to top |
|
 |
Danny_S
|
Posted: Mon Sep 01, 2008 5:58 pm Post subject: |
|
|
guest> ... a máš zapnutou GPS-ku a v TB aktivovanou funkci Spojení s GPS? ... nebo tak nějak?
To by mohlo být problém, proč Ti to svítí červeně.
|
|
| Back to top |
|
 |
lenek
|
Posted: Mon Sep 01, 2008 6:08 pm Post subject: Re: Problem |
|
|
| guest wrote: |
Zdravim jsem tu jako host ale mám problém.Zadám waypoint ale porad mi v pravým rohu svítí cervený puntik co s tím?mám SE k750i tak kdyby mi nekdo mohl pomoci please byl bych moc vdecný |
Ten puntik je tzv. status. V pripade, ze je cerveny, není aplikace pripojena k GPS. Modry puntik je pripojovani pres bluetooth, oranzovy puntik znamena, ze aplikace se spojila s GPS a vyhledava satelity. No a konecne zelena tecka znamena, ze jsou nacteny udaje ze satelitu a aplikace jiz ukazuje aktualni polohu. Samozrejme musis mit k SE K750i pripojen externi GPS modul. |
|
| Back to top |
|
 |
guest
|
Posted: Tue Sep 02, 2008 7:51 am Post subject: Re: Problem |
|
|
| díky moc |
|
| Back to top |
|
 |
ManyP
|
Posted: Fri Sep 05, 2008 8:21 pm Post subject: |
|
|
| dobra tak sem i nastavil priblizeni k bodu na jizdu autem na 200metu a zitra to zkusim. Pls ale prepinaji se vam nekomu automaticky ty body z jednoho na nasledujici? proste automaticky??? a mluvi to na vas???? |
|
| Back to top |
|
 |
lenek
|
Posted: Sat Sep 06, 2008 4:11 am Post subject: |
|
|
| ManyP wrote: |
| dobra tak sem i nastavil priblizeni k bodu na jizdu autem na 200metu a zitra to zkusim. Pls ale prepinaji se vam nekomu automaticky ty body z jednoho na nasledujici? proste automaticky??? a mluvi to na vas???? |
Body se prepinaji pri volbe navigovat podel nebo zpet naprosto bez problemu. Hlasova navigace funguje pouze s upravenym souborem .gpx v programu ConvWPT. |
|
| Back to top |
|
 |
|