Bílý vrch
icon TrekBuddy
www.trekbuddy.net
Outdoor companion.
  • internal / bluetooth / simulator GPS
  • offline raster maps
  • smart GPX / raw NMEA logs
  • waypoints and simple navigation
  • custom views
  • MIDP and Symbian phones
  • Blackberry
  • Android
Visit wiki to see all features, guides and howtos. Project tracker.

Partners:    (Polish/Polski)(Polski) Compass mapy      (Polish/Polski)(Polski) Galileos mapy      (Polish/Polski)(Polski) CartoMedia      (Czech/Èesky)(Èesky) Eaglesoft trasy      (Polish/Polski)(Polski) ExpressMap     

 FAQFAQ   SearchSearch   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 
0.9.5 beta
Goto page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Next
 
Post new topic   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    TrekBuddy Forum Index -> Recycle Bin
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Ranger



Joined: 12 Dec 2006
Posts: 6030

PostPosted: Sun Jan 14, 2007 4:15 pm    Post subject: Reply with quote

terra wrote:
so today i drive with my bik und tb log all. its grat but some peks, lut log i drive 500km/h its grasy Smile


Which kind of log you used ? GPX or NMEA ?
Back to top
View user's profile Send private message
Taiwan



Joined: 04 Oct 2006
Posts: 2

PostPosted: Tue Jan 16, 2007 10:27 am    Post subject: use of .jad files? Reply with quote

you have to forgive me as I do not know anything about programming so this may sound like a ridiculous question but.... how do I use the .JAD file? I try to download it but it only gives me a screen full of computer script. How do i use this? I have been following the progress of this app for a long time and think it will be great once I figure where to find the relevant maps and learn how to make them work on the app!

Keep it up Kruch
Back to top
View user's profile Send private message
kruch
Site Admin


Joined: 02 Jul 2006
Posts: 5663

PostPosted: Tue Jan 16, 2007 1:41 pm    Post subject: Reply with quote

Taiwan, what phone do you have?
Back to top
View user's profile Send private message
Taiwan



Joined: 04 Oct 2006
Posts: 2

PostPosted: Tue Jan 16, 2007 2:10 pm    Post subject: Reply with quote

SPAM! that's quick! I have a SE k750i
Back to top
View user's profile Send private message
yaworski



Joined: 08 Jan 2007
Posts: 64

PostPosted: Tue Jan 16, 2007 2:48 pm    Post subject: Reply with quote

Taiwan to save the jad file to the disk, click it with the right mouse button and select save (it differs in different browsers). Save it to the same folder where you have saved a jar file.
Back to top
View user's profile Send private message
mad1



Joined: 09 Oct 2006
Posts: 10

PostPosted: Thu Jan 18, 2007 9:16 am    Post subject: Reply with quote

Instaloval jsem na SXG75 poslední verzi (s jad bez podpisů) a funguje OK. Jakmile ale provedu volbu "fullscreen", korektně vyskočím z TB a zase jej spustím, chybí mi v menu volba "Start". Možná něco jen dělám špatně, prosím o radu. Dík.
Back to top
View user's profile Send private message
kruch
Site Admin


Joined: 02 Jul 2006
Posts: 5663

PostPosted: Thu Jan 18, 2007 9:25 am    Post subject: Reply with quote

To je chyba v programu Sad Kouknu se na to.
Back to top
View user's profile Send private message
Lakva



Joined: 09 Jan 2007
Posts: 212
Location: N 50,2380 E 12,8760

PostPosted: Thu Jan 18, 2007 10:12 am    Post subject: Reply with quote

Mimochodem, k čemu je vlastně v menu pause? Když to (na N 5500, tedy S60 3rd) použiju, tak se mi objeví přes mapu Paused... a jediný co můžu udělat dál je vypnout aplikaci, protože ten nápis tam už zůstane napořád...

Další věc: V nějaké starší verzi jsem na pravém kontextovém tlačítku měl OSD, teď mi pravé i levé vyjede hlavní menu. Je to OK?

A ještě jsem zapomněl: když si trojkou nastavím trvalé podsvětlení, tak při stisku klávesy se podsvícení ztlumí na 30% co mám nastavené v systému a pak, po časovém limitu, se zase rozsvítí na 50 nebo 100%...
Ale pokud to trojkou vypnu úplně, tak můžu mačkat co chci a telefon se nerozsvítí. Dokonce ani když se přepnu do jiné aplikace nebo do systému. Trojka pro opětovné rozsvícení samozřejmě funguje.
Nedalo by se udělat ještě víc stupňů podsvícení? Navrhoval bych 5%, 10%, 40%, 60% a 100%

_________________
The best thing a man can do for themselves is to help to the others.
-I know it sounds strange... but you may try it Smile
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
kruch
Site Admin


Joined: 02 Jul 2006
Posts: 5663

PostPosted: Thu Jan 18, 2007 12:47 pm    Post subject: Reply with quote

Mohlo by to zajimat vic lid...

Pause - data from location provider are completely ignored, to go no there should be Continue command.... Just tried on K750i, and Pause/Continue maps to the key with arrow left from joystick - cool Smile

OSD command for turning OSD on/off has been removed - I think it was needless.

Ad backlight: it appears it works different on S60 then S40, I'll see what I can do..
Back to top
View user's profile Send private message
kruch
Site Admin


Joined: 02 Jul 2006
Posts: 5663

PostPosted: Fri Jan 19, 2007 6:16 pm    Post subject: Reply with quote

RC4. See initial post in this thread.
Back to top
View user's profile Send private message
Ranger



Joined: 12 Dec 2006
Posts: 6030

PostPosted: Fri Jan 19, 2007 8:59 pm    Post subject: Reply with quote

Problem with km grid on HPS. Position is moved on HPS, probably to WGS position, but for Map Grid it doesn't have sense.
The same is for Map Lat/Lon not geocaching format.



HPS_coords_error.png
 Description:
 Filesize:  49.33 KB
 Viewed:  19813 Time(s)

HPS_coords_error.png


Back to top
View user's profile Send private message
Ranger



Joined: 12 Dec 2006
Posts: 6030

PostPosted: Fri Jan 19, 2007 11:31 pm    Post subject: Reply with quote

Next from testing. I just tried new Mercator projection with few my maps.
Kruch, I'm really impressed !



TB_095_RC4_Mercator.png
 Description:
 Filesize:  31.4 KB
 Viewed:  19790 Time(s)

TB_095_RC4_Mercator.png


Back to top
View user's profile Send private message
Ranger



Joined: 12 Dec 2006
Posts: 6030

PostPosted: Sat Jan 20, 2007 11:36 am    Post subject: Reply with quote

Grid settings problem.
If Map Grid is selected in Settings and map with WGS84 datum/UTM grid is loaded, TB shows Lat/Lon coords in OSD instead of UTM ???



UTM_map_grid_problem.png
 Description:
 Filesize:  52.77 KB
 Viewed:  19766 Time(s)

UTM_map_grid_problem.png


Back to top
View user's profile Send private message
Ranger



Joined: 12 Dec 2006
Posts: 6030

PostPosted: Sat Jan 20, 2007 1:08 pm    Post subject: Reply with quote

Maps in atlas switching problem.
As I see, PointXX is not longer used to calculate switching maps position.
So in many cases borders content is displayed on screen instead of map content Crying or Very sad Sample on SHOCart atlas below.



TB_095_RC4_atlas_maps_switching.png
 Description:
 Filesize:  32.77 KB
 Viewed:  19750 Time(s)

TB_095_RC4_atlas_maps_switching.png


Back to top
View user's profile Send private message
marmeladburk



Joined: 31 Dec 2006
Posts: 20

PostPosted: Sat Jan 20, 2007 8:56 pm    Post subject: Reply with quote

Am I the only one having problems changing coordinate display format? No one else with a K800i (mine is vodafone branded) having this problem? Tried it with RC4 now and still the same. Really strange. The dropdown where you select default map datum works but not the dropdown with display format.

I can change it and I see the new value but when I apply or save it doesn't register. I could change display format before when it used checkboxes. I even installed beta3 now, switched format and reinstalled RC4 without uninstalling in between. In that way I managed to make the format switch.

Oh and upgraded my phone to the latest firmware as well. Made no difference.
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    TrekBuddy Forum Index -> Recycle Bin All times are GMT
Goto page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Next
Page 7 of 8

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You cannot download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group