|
|
TrekBuddy www.trekbuddy.net Outdoor companion.
|
- bluetooth / serial / internal GPS, simulator
- offline raster maps (common grids and projections)
- smart GPX / raw NMEA logs
- waypoints and simple navigation
- ... and more
|
- MIDP and Symbian phones
- Blackberry
- Android
- Windows Mobile 5.x/6.x
- Windows Phone coming
|
|
Visit our wiki to see all features, guides and howtos.
Project tracker.
|
|
|
|
|
|
|
| View previous topic :: View next topic |
| Author |
Message |
Michal.K
Joined: 25 Apr 2008 Posts: 319 Location: Czech / Slovak republic
|
Posted: Tue May 13, 2008 10:25 am Post subject: Ceska verze Trekbuddy? |
|
|
V první řade bych chtěl poděkovat autorovi za výbornou aplikaci.
Moje žádost by k nemu byla, nedala by se udělat i česká verze aplikace? (a nejen česká)
Já vím, že je jeho prioritním záujmem je vývoj samotné aplikace a že možná se mu zdá zbytečná a že by na to neměl čas.
=> ale spíš mi jde o to, že by to nemusel být zrovna on, ale že by tím mohl pověřit lidi, ktěří jsou dostatečne znalí, aby to zvládli.
A ti by nejen udelali překlad a případne na hlavní stránce by byla vlajka a každý by si vybral vlajku země, ta by mu ho odklonila na stránku o TrekBuddy v jazyku, kterému rozumí a který by se o ni staral, pravidelne kontroloval změny ve verzích aplikace, které by zapracoval do přěkladu .
A hlavne by se staral o vypracování podrobného návodu, vysvětlení pojmú a postupú při práci a aplikací.
Případne by mohl vést samostatne forum a nejaké návrhy na zlepšení aplikace mohl předávat autorovi a spětne zas mohl referovat, co je možné očekávař a případne uvádet změny v jednotlivých verzích...
Ja vím, že na jednoho člověka je to moc, ale právě proto, že když čtu fórum, tak vidím, že je tu víc lidí znalých problematiky programování a kteří by mohli autora odbřemenit.
Ono nejde mi o to, že člověk by se nenaučil základne s aplikací pracovat (i když není úplne jazykově zdatný), ale já to beru z toho hlediska, že aplikace by tím mohla být používaná i našimi rodiči, ktreří by se tím lépe učili pracovat a když vím, že děda nebo táta, kterí rádi chodí do lesa a náhodou se jim něco stane, tak mohol odeslat SMS s polohou... => v tom vidím velkou výhodu...
I když možná rozumíš výrazúm v cizí řeči, tak v rodném jazyce se pohybuješ intuitivne a jde to líp...
Berte to jako návrh nejaké mé vyze, jak by so možná šlo.
Děkuji
|
|
| Back to top |
|
 |
Trpaslik
|
Posted: Tue May 13, 2008 11:12 am Post subject: |
|
|
Myslim, ze autor uz na tom pracuje. Viď:
http://www.trekbuddy.net/forum/viewtopic.php?t=1437
kde kruch pise:
| Quote: |
| Also, since this version, localization to any language will be available (in a similar way like other customizations - via language.res file put in resources folder). If anyone feels like translating English resource file (containing command label etc) to any other language, be ready - being a bit familiar with java and ant is advantage, for testing the results by yourself, but it is not required. More on this soon... |
Last edited by Trpaslik on Tue May 13, 2008 11:33 am; edited 1 time in total |
|
| Back to top |
|
 |
kruch Site Admin
|
Posted: Wed May 14, 2008 9:25 pm Post subject: |
|
|
Máš pravdu, předsedo.
|
|
| Back to top |
|
 |
lenek
Joined: 22 Jun 2007 Posts: 341 Location: Olomouc, Czech Republik
|
Posted: Wed May 21, 2008 7:45 am Post subject: |
|
|
Pokusil jsem se o preklad. Jelikoz anglictina ale neni zrovna moje hobby, tak bych poprosil, zda se najde nekdo, kdo by to pripadne doladil. Jako zaklad by to mohlo pomoci. V zipu jsou dva soubory. Staci doladit textovy soubor, do souboru.res uz to pripadne prevedu.
| Description: |
|
 Download |
| Filename: |
language.cs_CZ.zip |
| Filesize: |
6.17 KB |
| Downloaded: |
197 Time(s) |
|
|
| Back to top |
|
 |
berda
|
|
| Back to top |
|
 |
lenek
|
|
| Back to top |
|
 |
guest
|
Posted: Wed May 21, 2008 6:08 pm Post subject: |
|
|
| Tak nevim. Stáhnul jsem ten res soubor nakopíroval do resources a nic se nekoná. Je to dál anglicky a v nastaveních ?ádná volba neni. Co jsem tedy p?ehlédl? Verzi 79 mám.
|
|
| Back to top |
|
 |
lenek
|
Posted: Wed May 21, 2008 6:18 pm Post subject: |
|
|
| guest wrote: |
| Tak nevim. Stáhnul jsem ten res soubor nakopíroval do resources a nic se nekoná. Je to dál anglicky a v nastaveních ?ádná volba neni. Co jsem tedy p?ehlédl? Verzi 79 mám. |
Mas urcite nainstalovanou posledni BETA verzi? Kruch ji vydal teprve vcera. Cestina se nacita automaticky, v nastaveni aplikace neni umoznena zmena jazyku.
|
|
| Back to top |
|
 |
yearling
|
|
| Back to top |
|
 |
druzicka
|
Posted: Thu May 22, 2008 12:04 pm Post subject: |
|
|
| Neco je spatne, ten zip mi nejde stahnout.
|
|
| Back to top |
|
 |
berda
|
Posted: Thu May 22, 2008 12:33 pm Post subject: |
|
|
| yearling wrote: |
No tak jsem to ještě trochu upravil  |
No sakra, koukám, že bych se měl znovu učit česky... ))))) Výborná práce! Nestačím se divit, kolik jsem toho přehlédnul... Zkusil jsem ještě něco upravit, ale je toho málo. Jestli má někdo chuť, poprosím ho o převedení texťáku do správného formátu.
Jinak souhlasím, že poslední slovo by v tomhle měl mít asi Kruch, protože u některých věcí můžeme být v překladu mimo. Osobně kdybych směl o něco poprosit (ačkoli tady je to mimo mísu), tak rozdělení hlášky 1000 na dvě; ona jak se používá ve dvou souvislostech, podobných, ale nestejných, tak je to trochu zavádějící. Ale jak říkám, to je v tomhle threadu na nic...
| Description: |
|
 Download |
| Filename: |
lang.zip |
| Filesize: |
18.44 KB |
| Downloaded: |
75 Time(s) |
_________________ Berda
Samsung Galaxy Nexus (Android 4.0.4)
SE Mini Pro (Android 2.3.4) |
|
| Back to top |
|
 |
yearling
|
Posted: Thu May 22, 2008 12:34 pm Post subject: |
|
|
To: druzicka
Hmm. U mne OK !?
Zkus znovu načíst stránku.
|
|
| Back to top |
|
 |
rejže
|
Posted: Thu May 22, 2008 12:49 pm Post subject: |
|
|
| lenek wrote: |
| Tak nevim. Stáhnul jsem ten res soubor nakopíroval do resources a nic se nekoná. Je to dál anglicky a v nastaveních ?ádná volba neni. Co jsem tedy p?ehlédl? Verzi 79 mám. |
Mas urcite nainstalovanou posledni BETA verzi? Kruch ji vydal teprve vcera. Cestina se nacita automaticky, v nastaveni aplikace neni umoznena zmena jazyku. |
Jestli se to stahuje z toho původního linku,tak jsem to přeinstaloval a stejně to nejde. Jestli ten link neni aktualizovanej a je to jinde,tak jsem to nenašel. Sry byl jsem přihlášenej jako guest,protože z mobilu se pod svym nick nepřihlásim.Asi chyba znakový sady.
|
|
| Back to top |
|
 |
kimlo
|
Posted: Thu May 22, 2008 12:58 pm Post subject: |
|
|
| rejže wrote: |
| lenek wrote: |
Mas urcite nainstalovanou posledni BETA verzi? Kruch ji vydal teprve vcera. Cestina se nacita automaticky, v nastaveni aplikace neni umoznena zmena jazyku. |
Jestli se to stahuje z toho původního linku,tak jsem to přeinstaloval a stejně to nejde. Jestli ten link neni aktualizovanej a je to jinde,tak jsem to nenašel. Sry byl jsem přihlášenej jako guest,protože z mobilu se pod svym nick nepřihlásim.Asi chyba znakový sady. |
tuto je to: http://www.trekbuddy.net/forum/viewtopic.php?t=1437&postdays=0&postorder=asc&start=0
|
|
| Back to top |
|
 |
lenek
|
|
| Back to top |
|
 |
|
|
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum You cannot attach files in this forum You cannot download files in this forum
|